Obama søger opbakning til budgetaftale til det sidste

Præsidenten ringede til en række af Kongressens ledere, da deadline nærmede sig for en nedlukning af regeringen, oplyste Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters i en officiel erklæring.

Barack Obama ringede blandt andet til den republikanske leder af Repræsentanternes Hus, John Boehner, for første gang i over en uge.

Her opfordrede Barack Obama den republikanske politiker til at bakke op om lovgivning, der skal finansiere regeringen i seks uger, og til at bakke op om lovgivningen hurtigt, så en nært forestående nedlukning kunne undgås.

»Præsidenten gjorde det klart for det republikanske lederskab, at de må handle, som Senatet har gjort, for at vedtage lovforslaget der finansierer regeringen i seks uger,« lød det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Republikanere, der er modstandere af sundhedsreformen Obamacare, har forsøgt at få bundet regeringens budget op på en beskæring af sundhedsreformen, og det har været den centrale forhindring i forsøget på at indgå en budgetaftale.

Samtalen mellem John Boehner og Barack Obama havde netop præsidentens omstridte sundhedsreform som omdrejningspunkt, og den republikanske politiker fortalte præsidenten, »at Obamacare koster job«, lød det ifølge ABC News i en udtalelse fra John Boehners pressesekretær, Brendan Buck, efter samtalen.

Barack Obama ringede også til Senatets demokratiske leder, Harry Reid, Senatets Republikanske leder, Mitch McConnell, og Repræsentanternes Hus’ demokratiske leder, Nancy Pelosi, skriver Reuters.

En nedlukning af de statslige instanser vil betyde, at op mod en million statsansatte vil blive sendt hjem uden løn tirsdag.

Det vil ske, fordi tirsdag er den første dag for finansaftalen for 2014, som Kongressen endnu ikke er nået til enighed om.

Opnås aftalen ikke, vil der blandt andet også ske det, at Pentagon sætter militæraktivitet, der ikke er af afgørende betydning for den nationale sikkerhed, på pause. NASA vil stort set lukke ned, efterretningsansatte, der ikke er på missioner af afgørende betydning for den nationale sikkerhed, vil blive sendt på orlov, og nationalparkerne vil lukke.

 

Dagens Gossip