Obama til Europa: Brug ikke hammeren over for muslimer

Skrevet af admin

16/01/2015

Dagens topnyheder

Europa må lægge sig mere i selen for at integrere muslimske samfund og "ikke bare svare med hammeren", advarer USA's præsident, Barack Obama, efter sidste uges terrorangreb i Frankrig.

- Vores største fordel, eller en af de største, er, at vores muslimske befolkning (i USA red.) selv føler sig som amerikanere, siger han på et pressemøde sammen med den britiske premierminister, David Cameron.

- Der er dele af Europa, hvor det ikke er tilfældet. Og det er formentlig den største fare, som Europa står over for. Det er vigtigt for Europa ikke bare at svare med hammeren, politiindsats og militære midler på disse problemer, mener Obama.

Han lover, at USA vil stå sammen med sine allierede mod terrorismens plage og vil gøre alt for at hjælpe Frankrig med at opnå retfærdighed efter sidste uges islamistiske angreb, der kostede 17 mennesker livet.

Men han minder de europæiske lande om, at han ikke anser den voldelige ekstremisme som en eksistentiel trussel mod samfundet.

- Dette fænomen med voldelig ekstremisme - ideologien, netværkerne, kapaciteten til at rekruttere unge mennesker - det har spredt sig som metastaser og er vidt forgrenet. Og det er trængt ind i samfund rundt om i verden.

- Men jeg anser det ikke for at være en eksistentiel trussel. Det er noget, vi i sidste ende vil nedkæmpe. Men vi kan ikke bare nedkæmpe det med våben, siger han.

/ritzau/Reuters