Obama vil redde fremtiden med grøn energi

Frem til 2020 skal USA nedbringe udslippet af CO2 i atmosfæren med 17 procent i forhold til 2005.

Det mål satte USA's præsident Barack Obama, da han tirsdag holdt tale om den fremtidige klima- og energipolitik på universitetet i Georgetown.

Målet skal opnås ved at skære ned i brugen af fossile brændstoffer, øge brugen af grøn energi som sol og vind samt bruge energien mere effektivt.

- Vi skal bruge mindre beskidt energi, vi skal bruge mere ren energi og vi skal spilde mindre energi, sagde præsidenten.

Han fremhævede, hvordan de stigende temperaturer - de varmeste 12 år, man har målt, har ligget indenfor de sidste 15 år - påvirker alle former for vejr, og gør tørker værre og oversvømmelser mere omfattende.

Derfor skal der sættes grænser for, hvor meget CO2 amerikanske kraftværker må lede ud i atmosfæren, og præsidenten gik til angreb på de, der mener, at det vil ødelægge den amerikanske økonomi.

- Vores økonomi skal nok klare sig. Vores opfindsomhed vil redde os igen, og store virksomheder som WallMart er allerede i gang med at omstille sig til at bruge vedvarende energi, sagde Barack Obama.

Han understregede, at USA ikke kan bremse klimaændringerne alene.

- Men USA må gå forrest, sagde han.

Det skal blandt andet ske ved at hjælpe udviklingslande til at bruge vedvarende energi frem for fossile brændstoffer.

Han advarede også mod at tro, at problemerne kan løses hurtigt.

- CO2 er blevet opbygget i atmosfæren gennem årtier, så selvom vi skærer ned på CO2-udledningen, vil opvarmningen fortsætte og vandet vil fortsat stige. Det kommer til at tage lang tid, sagde Barack Obama.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip