Obama vil revidere amerikansk støtte til Egypten

»I betragtning af den seneste uges begivenheder har præsidenten bedt de relevante ministerier og myndigheder om at gennemgå vores støtte til Egyptens regering,« fremgår det ifølge nyhedsbureauet Reuters af udtalelsen fra Pentagon, der ikke eksplicit henviser til sidste uges afsættelse af Egyptens nu forhenværende præsident Mohamed Morsi.

Talsperson for Det Hvide Hus Jay Carney slog tidligere på ugen fast, at USA først vil tage stilling til, om den amerikanske støtte til Egypten skal fortsætte, når det er blevet besluttet, om man kan kalde militærets afsættelse af den egyptiske regering og præsident Mohamed Morsi for et kup. Hvis USA beslutter at betragte afsættelsen af Mohamed Morsi som et militærkup, vil det i henhold til amerikansk lovgivning betyde, at USA må stoppe den økonomiske støtte til Egyptens militær, der løber op i mere end otte milliarder kroner.

Den amerikanske levering af fire F16-fly, som allerede er planlagt som del af en årlig hjælpepakke, vil ikke desto mindre og som aftalt finde sted i de kommende uger, ligesom yderligere otte F16-fly er planlagt til levering i december, oplyser en kilde i det amerikanske embedsværk til Reuters.

BNB

 

Dagens Gossip