Obama vil skaffe en million nye job

USA's præsident, Barack Obama, forsøgte natten til fredag dansk tid at lukke munden på sine kritikere og berolige vælgerne med et konkret og målbart løfte:

At få flere amerikanere i arbejde.

Fra talerstolen på Demokraternes konvent lovede manden, som kæmper for genvalg til verdens mest magtfulde post, at han vil skabe en million nye arbejdspladser i den amerikanske industri inden 2016.

- Vi kan hjælpe store virksomheder og små firmaer med at fordoble deres eksport.

- Og hvis vi vælger denne vej, kan vi skabe en million nye job i industrien i løbet af de næste fire år. I kan få det til at ske. I kan vælge denne fremtid, lyder meldingen fra Obama til den jublende sal med demokratiske græsrødder og topfolk.

Som en del af præsidentens grønne plan vil han også oprette 600.000 nye stillinger i naturgasindustrien samt skære netto-olie-importen ned med 50 procent inden 2020.

Desuden skal stigningen i studieafgiften halveres inden for de næste ti år, lyder Obamas mål for de studerende.

Den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, har beskyldt Obama for ikke at have forbedret USA's dårlige jobtal og den sløve økonomi i løbet af sin tid i Det Hvide Hus.

- De sidste fire år har præsidenten sagt, at han ville skabe job til amerikanerne, men det er ikke sket. Han sagde, at han kunne halvere underskuddet, men det er heller ikke sket, sagde Romney få timer inden, at Obama gik på talerstolen, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten kæmper med at nedbringe arbejdsløsheden på 8,3 procent og overbevise vælgerne om, at han er den rette mand til at få greb om økonomien.

Foran hujende demokratiske partifæller i byen Charlotte betegner Obama præsidentopgøret som et valg mellem "to fundamentalt forskellige visioner for fremtiden".

- Vores vej bliver måske hårdere, men den fører til et bedre sted. Og jeg opfordrer jer til at vælge denne vej for fremtiden, siger Obama til de millioner af tv-seere og uafklarede amerikanske vælgere, som følger talen foran skærmen.

 

Dagens Gossip