Obamas parti vil forbyde massedrabsvåben

Den amerikanske våbenlovgivning er blevet debatteret siden nedskydningen af 26 personer på en skole i december, og nu skal Kongressen i gang med at drøfte et konkret forslag om at skærpe reglerne for køb af skydevåben.

Den demokratiske senator Dianne Feinstein stiller forslag om et forbud mod den type automatvåben, der blev anvendt under massedrabene på Sandy Hook-skolen i Newtown, Connecticut, den 14. december.

Feinstein har i årevis kæmpet for at begrænse amerikanernes nemme adgang til næsten alle former for våben, og nu prøver hun igen - selvom modstanden er massiv.

Derfor appellerer hun til offentligheden om hjælp til at overvinde de magtfulde fortalere for en uændret våbenlov.

- Det bliver en kamp op ad bakke at få det her forslag underskrevet til en lov. Det erkender jeg, men det er en kamp, der er værd at tage, siger Dianne Feinstein ifølge nyhedsbureauet Reuters.

David Keene, præsident for den magtfulde våbenorganisation National Rifle Association (NRA), sagde for nylig til CNN, at NRA har tilstrækkelig med støtte fra lovgiverne i Kongressens to kamre til at forhindre en stramning af lovgivningen.

Og det er i det lys, at Feinsteins opfordring til amerikanerne om at lægge pres på Kongressen skal ses.

- Spørger nogen i dag, "Kan du få det her igennem?", så er svaret, at det ved vi ikke.

- Men der er et stort håb derude, og det er dig. Fordi du er stærkere end våbenlobbyen. Du er stærkere en våbenproducenterne, men kun, hvis du gør modstand, siger Feinstein, der er valgt i Californien.

Politiske kommentatorer er enige om, at Obama nærmest skal hekse for at få den del af sin "våbenpakke", der drejer sig om automatvåben, godkendt i Kongressen.

I et forsøg, ifølge Reuters, på at mindske modstanden mod sit forslag foreslår Feinstein derfor, at våben, der allerede er givet tilladelse til, fritages for forbuddet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip