Obamas popularitet stiger efter tv-comeback

USA's præsident, Barack Obama, revancherede sig i den anden tv-debat efter sin svage indsats i den første duel mod rivalen Mitt Romney.

Det viser en meningsmåling fra Reuters/Ipsos efter debatten, der fandt sted natten til onsdag dansk tid og blev overværet af 65,6 millioner amerikanske seere.

48 procent af de registrerede vælgere, som er blevet spurgt, mener, at Obama slap bedst fra debatten mod 33 procent til republikaneren Romney.

Vælgerne har dermed samme opfattelse som de fleste kommentatorer, der siger, at Obamas offensive optræden gav ham sejren over Mitt Romney, som til gengæld var den overbevisende vinder af den første debat for to uger siden.

- Debatten var helt klart et vendepunkt for Obama. Hans præsterede langt bedre end i den første debat. Det fremgår tydeligt af tallene, siger Julia Clark fra Ipsos.

Antallet af vælgere, som nu har en positiv holdning til Obama, er gået frem med fem procentpoint til 55 procent, mens 48 procent - en nedgang på to procentpoint - har en positiv holdning til Romney.

I en måling foretaget af tv-stationen CNN umiddelbart efter debatten mellem de to præsidentkandidater fandt 46 procent, at Obama klarede sig bedst, mens 39 udpegede Romney som sejrherren.

Det er dog en en udbredt opfattelse, at Romney gjorde en god figur onsdag, og der er derfor øget spænding om resten af valgkampen frem til den 6. november.

Den tredje og sidste tv-debat finder sted på mandag i Florida.

Med 20 dage tilbage til præsidentvalget var de to kandidater igen trukket i arbejdstøjet onsdag.

Obamas valgkampagne var henlagt til Iowa og Ohio, mens Romney var i Virginia. Alle tre er blandt de vigtige kampstater, hvor det på forhånd er svært at udpege en vinder.

 

 

Dagens Gossip