Observatorium: Kurdere trænger IS tilbage i grænseby

Kurdiske styrker i Syrien har med støtte fra amerikansk-ledede luftangreb vundet næsten fuld kontrol over grænsebyen Kobani, som har stor symbolsk betydning i konflikten i Syrien.

Det oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

Byen, der ligger nær grænsen til Tyrkiet, har været tæt på at falde til militante fra Islamisk Stat.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har den kurdiske milits YPG presset islamisterne tilbage. De syriske kurdere har ofte fået støtte fra kurdiske styrker i Irak, kendt som peshmerga.

YPG-styrkerne rykker nu forsigtigt frem, da Islamisk Stat har lagt miner ud mange steder.

- Styrkerne har endnu ikke erklæret, at de har kontrol over hele byen. Vi tror på, at det vil ske i løbet af i morgen, siger en kurdisk embedsmand i Kobani, Idris Nassan.

Nassan siger, at halvdelen af af byen er fuldstændig ødelagt. Der mangler vand, el, hospitaler og mad. Mange er gjort hjemløse.

Kurderne i Kobani er blevet støttet af en amerikansk-ledet koalition, der angriber Islamisk Stats stillinger fra luften. Islamisk Stats stillinger er blevet bombet hver eneste dag i denne måned.

Omkring 200.000 indbyggere er flygtet fra Kobani, der også er kendt under navnet Ayn al-Arab. Flygtningene har søgt tilflugt i Tyrkiet.

Islamisk Stat indledte en offensiv for at indtage byen tilbage i juli.

Byens skæbne har længe været opfattet som en test af den amerikansk-ledede koalitions evner til at bekæmpe IS.

Islamisk Stat kontrollerer et betragteligt stort territorium i Syrien og Irak. I sommer udråbte gruppen et kalifat, en islamisk stat under lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip