Odense Zoo søger nylonstrømper

Dyrepasser Janus Hansen står og mangler nylonstrømper – og alle dem han kan få fat i.

Han er nemlig i gang med at avle foder til mange af krybdyrene i Odense Zoo. Det er blandt andet bananfluer og knælere, der avles.

Bananfluer kendes nok fra frugtskålen, der har stået lidt for længe. Knæleren hører til gruppen af kødædende insekter, og dets udseende har fællestræk med en græshoppe. Knæleren er blandt andet også kendt for at bide hovedet af hannen under parring.

For at skabe et godt avlsmiljø kræver det, at æggene kan få tilført, lys, luft og fugt. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at insekterne ikke kan komme ud, når de er endelig er klækket.

Derfor tyer dyrepasser Janus Hansen til en efterhånden gennemprøvet metode. Han bruger et ølglas af plast, hvor lyset kan komme ind. Dernæst placeres æggene i plastglasset, og nylonstrømpen sættes over som låg.

De tætte masker sikrer både at intet slipper ud, men giver også mulighed for at tilføre fugt, ved at bruse ovenpå låget.

Derfor opfordrer dyrepasser Janus Hansen alle, der har nylonstrømper tilovers, til at donere dem til Odense Zoo. Om strømperne er brugte eller hullede, betyder ikke noget. Strømper kan afleveres ved billetsalget i Odense Zoo, Sdr. Boulevard 306.

 

Dagens Gossip