Odenseaner i saksens tjeneste i Tokyo

I værkstedet satte de japanske deltagere straks saksen til papiret og forløse deres helt egne klippede eksistenser, fortæller den odenseanske papirklipper:

- Jeg er ganske imponeret over den japanske tilgang til til klipperiet. Efter en ganske kort introduktion tog børn helt ned til blot ca. 5 år saksen og klipper løs. Det var utroligt dejligt at dele min passion for papirklipperiet med de japanske deltagere, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at han også var imponeret over hvor spændende klip de japanske deltagere lavede under seancen.

Under opholdet i Japan fik Torben Jarlstrøm Clausen bl.a. udbygget sin saksebeholdning. Da han var i Japan første gang i 2011, fik han foræret en fantastisk japansk saks, som straks blev hans absolutte yndlingssaks. Da indbydelsen til en ny Japantur tikkede ind, blev han spurgt, om der var noget vi gerne ville se.

Torben Jarlstrøm Clausen ønskede blandt andet at købe nye sakse magen til sin ynglingssaks og personalet i H.C. Andersen Park fandt ud af hvor saksen var lavet:

- Det var en stor oplevelse at besøg "saksemanden" Kimio Ieata i downtown Tokyo. Han var meget gæstfri og besøget i værkstedet var som at træde ind i en tidslomme med gamle maskiner og ædelt håndværk, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at han fik købt to at de eftertragtede sakse med hjem.

Se billederne nedenunder...

 

Dagens Gossip