Odsherred henter otte millioner kroner ved sociale bedragere

Godt otte millioner kroner har Odsherred Kommune hentet hjem til de offentlige kasser gennem de sidste to et halvt år med projekt ”Socialt bedrageri”.

Det er så godt et resultat, at Direktionen netop har besluttet at fortsætte indsatsen som en fast driftsopgave for to medarbejdere i Borgerservice.

- Indsatsen startede i et team i fagcentret Økonomi og Analyse som et projekt i 2010, 2011 og 2012 og overgår nu til daglig drift som en opgave i Borgerservice, hvor vi anvender 1,8 årsværk på denne opgave fremover, siger direktør Torben Greve efter Direktionens beslutning.

I de godt 2,5 år, indsatsen har eksisteret mod borgeres uberettigede modtagelse af for eksempel kontanthjælp eller sygedagpenge, sideløbende med lønindtægt, eller udbetaling af sociale ydelser til enlige, som reelt ikke var enlige og lignende, har kontrolgruppen hentet 8.010.000 kroner hjem pr. december 2012, heraf har staten fået glæde af de 4,7 millioner kroner, mens kommunekassen fremover sparer 3.310.000 kroner i uberettigede sociale udgifter.

- Det har bestemt været indsatsen værd, og borgerne har været gode til at henvende sig ved mistanke om socialt bedrageri, mens andre sager er fremkommet fra Skat eller ved kontrolaktioner med Skat på virksomheder og Vig Festivalen, siger Torben Greve.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip