OECD skruer bissen på over for skatteunddragelse

Sådan lyder beskeden fra OECD som fredag griber til handling med fremlæggelsen en konkret to-årig handlingsplan, som kaldes et vendepunkt i historien om internationalt skattesamarbejde.

OECD foreslår blandt andet, at intellektuelle rettigheder, som eksempelvis patenter skal knyttes direkte til moderselskabet og ikke kunne placeres i tomme selskaber i skattely.

Internetgiganten Google har for eksempel kanaliseret profitten for deres salg uden for USA til et datterselskab på Bermuda, og dermed udgået skattebetalinger på op imod to milliarder dollars på verdensplan, skriver Bloomberg.

»Den gyldne æra, hvor man kunne sige 'vi betaler ikke skat nogen steder' er slut,« annoncerede Pascal Saint-Amans, leder af OECD's center for skattepolitik og administration ifølge Bloomberg ved en pressebriefing i forbindelse med handlingsplanens offentliggørelse.

Baggrunden for handlingsplanen er en rapport, der karakteriserer det internationalt skattesystem som uddateret og ude af stand til at håndtere de internationale selskabers krumspring for at undgå skat.

 

Dagens Gossip