Øget influenza-aktivitet i Region Midtjylland

Der er i hele Danmark set et stigende antal patienter med influenza. I Region Midtjylland er der over julen påvist influenza A i en høj andel af de prøver, der bliver sendt til test for influenza.

- Der er ikke tale om egentlig epidemi endnu, men vi har en noget forøget aktivitet af influenza. Andelen af prøver, der bliver testet prositive for influenzavirus er lige nu oppe på 50 procent mod normalt næsten ingenting. Derfor ved vi, at rigtig mange midtjyder har influenza lige nu, forklarer overlæge Svend Ellermann-Eriksen, som er formand for influenzaudvalget i Region Midtjylland.

Særligt udsatte grupper

For midtjyder, der normalt er sunde og raske, er en omgang influenza selvfølgelig træls, men kuren er den samme som normalt: Gå i seng, drik te og vent til det bliver bedre. Kontakt kun lægen eller vagtlægen, hvis symptomerne fortsat forværres 3-5 dage efter symptomerne er brudt ud.

Brug almindelige forholdsregler for at undgå yderligere smittespredning, nemlig grundig og hyppig håndhygiejne, nys i ærmet - ikke hånden eller luften og bliv hjemme.

Anderledes forholder det sig for nogle særligt udsatte grupper. De bør i tilfælde af, at de oplever influenzalignende symptomer, henvende sig til egen læge eller lægevagten med henblik på podning og eventuel medicinsk behandling.

 

Dagens Gossip