Øjenvidne til Hebdo-massakre: Jeg så blod og rædsel

Journalisten Laurent Leger sprang i ly bag et skrivebord i et af hjørnerne på satirebladet Charlie Hebdos lokaler i Paris, da to maskerede mænd gik til angreb på redaktionen onsdag.

Det ugentlige redaktionsmøde var netop ved at blive afsluttet, da det, der lød som "fyrværkeri", rev deltagerne ud af satiretegningernes univers og ind i et mareridt.

- Han var maskeret, klædt helt i sort, han holdt sit våben med begge hænder, siger Laurent Leger, der først ikke opfattede, at der var to gerningsmænd, til radiostationen France Info.

- Og så begyndte skyderiet, lugten af krudt. Tilfældigvis kastede jeg mig ned bag et bord, og han så mig ikke. Efter få sekunder lå alle på jorden, siger han og tilføjer, at den bevæbnede mand skød tilfældigt rundt i lokalet.

Gerningsmanden råbte "Allahu akbar" ("Gud er stor") og "Charb!", der er kælenavnet på Charlie Hebdos chefredaktør, Stephane Charbonnier, der blev dræbt ved angrebet.

I første omgang troede Laurent Leger, at det var en joke. Men virkeligheden blev hurtig tydelig.

- Jeg så de andre ligge på gulvet, hørte lyden af eksplosioner, og pludseligt blev der stille, siger Leger.

Stilheden blev afbrudt af trin, og det gik op for journalisten, at gerningsmanden var på vej tilbage. Han hørte to tale sammen, og det var dér, at det gik op for Leger, at der var tale om to bevæbnede mænd.

Leger frygtede, at de to mænd ville gennemgå lokalet for at finde overlevende, men pladsen var for trang, og mændene forsvandt fra stedet.

Mens Leger ventede på hjælp udefra, holdt han magasinets webmaster i hånden.

- Jeg så virkelig meget blod, jeg så halvdelen af redaktionen på gulvet, jeg så rædsel. Jeg ved stadig ikke, hvordan det lykkedes mig at komme ud i live. Alt skete så hurtigt. Det er stadig ikke gået op for nogen af os få overlevende, at det virkelig er sket, siger han.

12 mennesker blev dræbt ved angrebet, mens 11 andre blev såret.

Politiet i Frankrig har siden onsdag jagtet de mistænkte mænd bag massakren.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip