Øjenvidne til Vilks-skyderi: Én mand skød

Den 23-årige tjener Stephanie Halberg var lørdag vidne til skyderiet ved et debatmødet på Østerbro i København.

I kulturhuset Krudttønden blev der kort før klokken 16 affyret skud til debatmødet, hvor den svenske Muhammedtegner og kunster Lars Vilks deltog.

Der er formentlig tale om et terrorangreb mod Vilks.

- Det lød som om, at der var nogen, som fyrede fyrværkeri af. I ren refleks kiggede vi ud, og vi kiggede over mod Krudttønden, hvor vi kunne se, at der var et skyderi i gang.

- Der var en mand, der skød mod vinduerne, derefter åbnede han døren og skød videre. Og så løb han væk sammen med en anden mand, siger Stephanie Halberg til Ritzau.

Hun er tjener på Café Stafetten i nærheden af Krudthuset. Stephanie Halberg tilføjer, at begge mænd havde mørkt tøj på, men at hun ikke kunne se deres ansigter.

- Vi troede, at det var for sjovt til at begynde med. Men så begyndte en masse folk at løbe derfra, og vi vinkede dem hen til os.

- Vi forsøgte at hjælpe dem, som kom herind. Der var blandt andet en mor, der havde sin knægt med. Han var meget i chok, siger øjenvidnet.

En 40-årig mand er omkommet efter angrebet. Tre betjente er såret og ramt af skud i henholdsvis skulderen, benet og lysken.

Politiet efterlyser en arabisk udseende mand på 25-30 år, cirka 185 centimeter høj og atletisk af bygning efter det formodede terrorskyderi ved debatarrangement.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip