Økonom: Euroen har ikke nået bunden endnu

Der er ingen grund til at tro, at euroens svækkelse overfor dollaren er slut endnu. Selv om kursen mandag morgen nåede sit laveste niveau siden marts 2006 med 1,1864 dollar for en euro, så er der yderligere fald i vente.

Det mener Niels Rønholt, der er seniorøkonom i Jyske Bank.

- Vi ser dollaren blive endnu stærkere, så tendensen fortsætter. Den Europæiske Centralbank sætter efter alt at dømme et stort opkøbsprogram i gang, hvor man køber statsobligationer i stor stil.

- Og selv om det allerede er lejret ind i kursen, vil det alligevel kunne rykke lidt i perioden op til, at det sker. Samtidig vil en amerikansk rentestigning, som de fleste forventer, også kunne trykke eurokursen yderligere, siger han.

Som udgangspunkt er en lav eurokurs ikke dårlige nyheder for Danmark, fordi vores varer dermed bliver billigere i USA, ligesom amerikanske varer bliver dyrere herhjemme.

Men Niels Rønholt minder om, at medaljen har en bagside.

- Baggrunden er jo, at der er nogle grundlæggende problemer i Europa, som også er den fundamentale årsag til, at det også går lidt trægt i Danmark. Derfor er den høje dollarkurs lidt den medicin, vi så må tage i den nuværende situation, siger økonomen.

Han tror, at prisudviklingen i Europa bliver den afgørende strømpil for den økonomiske udvikling.

- Det mest interessante i år, også for dansk økonomi, bliver inflationsudviklingen. Det er der, finansmarkedernes og økonomernes fokus er i øjeblikket, siger økonomen.

- Derfor bliver det interessant at se, hvordan forventningerne til inflationen ser ud. Forventningerne har en tendens til at blive selvforstærkende, og det er formentlig også det, som Den Europæiske Centralbank kigger på, siger Niels Rønholt.

Senere mandag offentliggøres de seneste tyske inflationstal, og onsdag følger så inflationstallene for hele eurozonen.

Her vil det vise sig, om eurolandene for første gang siden 2009 igen har negativ inflation.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip