Økonom: Overraskende stort fald i ledigheden

Nye tal fra Danmarks Statistik, den såkaldte AKU-statistik, at ledigheden er på retur i Danmark.

»Dagens tal viser, at ledigheden fra 1. til 2. kvartal 2013 faldt overraskende kraftigt. Faktisk faldt AKU-ledigheden med 11.000 personer fra 1. til 2. kvartal - og i modsætning til de officielle ledighedstal burde dagens tal ikke i større omfang være påvirket af afkortningen af dagpengeperioden,« udtaler cheføkonom Steen Bocian, Danske Bank, i en skriftlig kommentar til tallene.

AKU statistikken er en stikprøvebaseret statistik for udviklingen på arbejdsmarkedet, statistikken dækker nu 2. kvartal. AKU ledigheden omfatter ledige i aldersgruppen 15-64 år. Man tælles som ledig, hvis man ikke har et job og omvendt er aktivt jobsøgende. Det spiller ingen rolle, om man modtager offentlige ydelser - modsat den registerbaserede ledighedsstatistik, hvor man skal modtage en offentlig ydelse for at tælle med.

»Dagens tal er en rigtigt glædelig nyhed for det danske arbejdsmarked. Glæden bliver ikke mindre af, at beskæftigelsen i følge samme statistik også stiger. I 2. kvartal steg beskæftigelsen således med 6.000 personer fra 1. til 2. kvartal,« udtaler cheføkonomen.

Han mener, at dagens tal er et signal om, at krisen er ved at slippe sit tag i dansk økonomi.

»Vi tror ikke nødvendigvis, at beskæftigelsen kommer til at fortsætte op over de kommende kvartaler, men bedringen synes at være reel. Dagens tal mindsker således også presset for yderligere finanspolitiske lempelser, da ledighedens niveau nu trods alt er cirka 32.000 personer lavere end for blot et år siden. Meget glædeligt er det særligt blandt de unge at ledigheden falder,« supplerer han.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip