Økonom: Spillerne betaler regningen

Superligaklubberne skal nok overleve feriepengesagen, og på sigt kommer spillerne selv til at betale for tirsdagens sejr i Fodboldens Voldgiftsret.

Det mener fodboldøkonom Jesper Jørgensen fra revisionsfirmaet Deloitte, der har beskæftiget sig indgående med økonomien i dansk fodbold i mange år.
For selv om Brøndbys efterregning på fire millioner kroner sætter kursen for en lang række andre sager, hvor klubberne sammenlagt skal betale et langt større beløb i manglende feriepenge tilbage til spillerne, så er konsekvenserne begrænsede.

Jesper Jørgensen forudser, at klubberne må sænke lønniveauet en smule, fordi de fremover også skal lægge 12,5 procent i feriepenge til spillernes løn.

- Klubberne har ikke en seddelpresse, hvor de bare kan lave flere penge.

- Følgevirkningerne bliver formentlig, at spillerne på sigt går 12,5 procent ned i løn, for der er ikke penge i klubberne til at betale dem 12,5 procent mere, siger Jesper Jørgensen.

Hvad angår de mange millioner, som spillerne ifølge dommen har til gode, har han ikke fantasi til at forestille sig, at de vil erklære klubber, som ikke har råd til at betale her og nu, konkurs.

- Man er jo nødt til at sætte sig ned og finde en løsning på, hvordan man kan få disse ting til at falde på plads i klubberne.

- Og det er altid nemt at forhandle, når der ligger en klar kendelse, som man ikke kan være i tvivl om fortolkningen af. Diskussionerne kommer i langt højere grad til at dreje sig om, hvordan tilbagebetalingen rent praktisk skal foregå, siger Jesper Jørgensen.

 

Dagens Gossip