Økonomer: Amerikanerne skal trække læsset i år

Der var et enkelt lyspunkt i rækken af nedjusteringer til forventningerne i den globale vækst, da den internationale valutafond IMF tirsdag fremlagde sin seneste prognose.

USA var nemlig det eneste marked, hvor vækstforventningerne blev sat i vejret. Ellers var der tale om dårligere prognoser end i efteråret med undtagelse af Storbritannien, hvor der uændret forventes 2,7 procents vækst.

I USA forventer valutafonden en vækst på hele 3,5 procent, og det er et 0,5 procentpoint højere end sidst.

Dermed ser det ud til, at danske virksomheder kan hive fat i halen på amerikanerne og måske blive trukket med.

- Amerikanerne har fået genrejst væksten i økonomien, og sammen med den stærke dollar er "Go West" igen blevet populært blandt danske eksportvirksomheder. USA vil give en lang række vækstøkonomier baghjul i 2015, siger chefkonsulent Allan Sørensen fra Dansk Industri.

Hos Jyske Bank noterer seniorøkonom Kim Fæster sig, at Rusland med en forventet vækst på minus tre procent og de igangværende EU-sanktioner kommer til at trække Europa i den gale retning.

- Det er meget det billede, vi har set det seneste halve år, hvor konflikten mellem Rusland og Ukraine har været en voldsom belastning for de europæiske virksomheder.

- Og situationen er stadig uafklaret. Hvis situationen skulle eskalere, kan der blive problemer at få tilført naturgas, og så bliver nogle virksomheder endnu hårdere ramt, siger Kim Fæster.

IMF reducerede vækstforventningen globalt set fra 3,8 til 3,5 procent i år, mens forventningen for næste år blev nedsat til 3.7 fra 4,0 procent.

Her spiller tilbagegangen i den kinesiske vækst også en stor rolle.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip