Økonomi bremser sklerosepatienters behandling

Tallet kunne dog være langt mindre. For trods ventelisten står 10 procent af sengene på de specialiserede sklerosehospitaler i Ry og Haslev tomme året rundt. Hospitalerne har nemlig ikke råd til at fylde dem op.

Ifølge beregninger foretaget af Scleroseforeningen for avisen vil ventetiden på at få en plads kunne reduceres med fire en halv måned i gennemsnit for den enkelte patient ved at fylde sengene. Det betyder i praksis, at yderligere 229 patienter hvert år kunne få et behandlingsforløb på et af de to hospitaler.

En udvidelse af kapaciteten der ville koste 15 millioner kroner om året.

»Det er dybt frustrerende at have tomme senge stående, som vi ikke kan fylde. Hvis vi fik det økonomiske råderum til at ansætte det manglende personale, ville vi fra den ene dag til den anden kunne fylde samtlige senge,« fortæller Brita Løvendahl, direktør for sklerosehospitalerne i Ry og Haslev, til Ekstra Bladet.

Ifølge overlæge, professor og leder af Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet Per Soelberg Sørensen vil manglende behandling for mange patienter være invaliderende på længere sigt.

»Hvis ikke det sker, ved man, at sklerosepatienter taber de funktioner, som de har vundet. Mange patienter vil få et dårligere funktionsniveau, hvis de skal vente 21 måneder,« siger han til avisen.

 

Dagens Gossip