Økonomisk øretæve til Aldi - igen, igen

29/05/2013 15:12

BNB

Nyheder
På selve driften tabte Aldi sidste år 2,73 kr. for hver gang, der blev scannet for 100 kr. varer ind i kasseapparatet. Ledelsen erkender, at resultatet ikke er tilfredsstillende. »Der har været en mindre tilbagegang i omsætningen, som primært hænger sammen med lukning af ældre, umoderne butikker og en ændring af lukkeloven pr. 1. oktober 2012. Resultatet er blevet dårligere end forventet, hvilket blandt andet skyldes store investeringer i de nuværende butikker,« hedder det i årsregnskabet for 2012. Dagligvarehandelen er under stort pres i disse år. Samtidig med de danske forbrugeres generelle tilbageholdenhed, er markedet blevet yderligere konkurrenceudsat af nye ekspanderende kæder som tyske Lidl og norske Rema1000. Landets to største detailhandelskoncerner, Coop og Dansk Supermarked, oplevede dog sidste år vækst i salget, mens indtjeningen dykkede. Coop - med Kvickly, Brugsen, Irma og Aldi-konkurrenten Fakta - øgede sidste år salget med en milliard kr. til 44,8 milliarder, og Fakta stod for halvdelen af omsætningsfremgangen. Dansk Supermarked - med Bilka, Føtex og dicountkæden Netto - øgede også sit salg i Danmark med en milliard til 38,5 milliarder kr.

Mest læste i dag

På selve driften tabte Aldi sidste år 2,73 kr. for hver gang, der blev scannet for 100 kr. varer ind i kasseapparatet. Ledelsen erkender, at resultatet ikke er tilfredsstillende.

»Der har været en mindre tilbagegang i omsætningen, som primært hænger sammen med lukning af ældre, umoderne butikker og en ændring af lukkeloven pr. 1. oktober 2012. Resultatet er blevet dårligere end forventet, hvilket blandt andet skyldes store investeringer i de nuværende butikker,« hedder det i årsregnskabet for 2012.

Dagligvarehandelen er under stort pres i disse år. Samtidig med de danske forbrugeres generelle tilbageholdenhed, er markedet blevet yderligere konkurrenceudsat af nye ekspanderende kæder som tyske Lidl og norske Rema1000.

Landets to største detailhandelskoncerner, Coop og Dansk Supermarked, oplevede dog sidste år vækst i salget, mens indtjeningen dykkede.

Coop - med Kvickly, Brugsen, Irma og Aldi-konkurrenten Fakta - øgede sidste år salget med en milliard kr. til 44,8 milliarder, og Fakta stod for halvdelen af omsætningsfremgangen.

Dansk Supermarked - med Bilka, Føtex og dicountkæden Netto - øgede også sit salg i Danmark med en milliard til 38,5 milliarder kr.