Øl-arving afviser fars direktørstol

Harboe-arving Pernille Griese vil ikke side for bordenden i milliardbryggeriet og afviser at skulle efterfølge sin far, 71-årige Bernd Griese, der i dag er firmaets direktør.

»Jeg har absolut ingen planer om at skulle op i direktørstolen efter min far. Det er ikke det, jeg har ambitioner om. Jeg ser ikke mig selv som direktør, og det er min far også afklaret med,« siger hun i et interview med dagbladet Børsen.

34-årige Pernille Harboe Griese er den eneste fra sjette generation i familien, der i dag er aktiv i familiefirmaet, og hun arbejder i øjeblikket i marketingafdelingen. Bag sig har hun uddannelser som bager og folkeskolelærer, ligesom hun som barn havde flere småjobs på bryggeriet. På spørgsmålet om, hvorvidt hun har følt et pres for at efterfølge sin far, svarer hun:

»Selvfølgelig har jeg mærket, at der var noget pres. Men det har aldrig været fra familien. Det kan godt være, at jeg på et tidspunkt har tænkt, at jeg burde stile efter det, men det er kun kommet fra mig selv så,« siger hun.

Faderen, tyskfødte Bernd Griese på 71 år, har tilsyneladende heller ikke travlt med at overlade direktørstolen til nogen. Han er ifølge Børsen klar til at tage 10 år til.

 

Dagens Gossip