Østchauffører i 20 spritsager i 2012

Glas med øl, snaps og vin svinges ved danske juleborde i disse dage, men der bliver også sagt skål på polsk, tysk, litauisk og rumænsk. Og det sker på rastepladser, i førerhuse og på landevejene. I 2012 er det foreløbig endt i 20 spritsager, hvor udenlandske chauffører er stoppet af dansk politi.

I 2011 blev mindst 17 udenlandske chauffører stoppet, fordi de kørte slingrende i rus på danske veje. Og de danske godschauffører kalder udviklingen barsk, trist og uhyggelig og skyder skylden på usle forhold og grådige speditører, skriver Fagbladet 3F.

Ansvaret er dansk

Chauffør Harald Fabricius, der er formand for Landsklubben for Danske Godschauffører, peger på, at spritkørsel blandt danske lastbilchauffører stort set er udryddet. Alligevel mener han, at de udenlandske spritchauffører først og fremmest er et dansk ansvar.

- De udenlandske chauffører er hårdt presset. De bliver lokket til at køre her og møder de barske realiteter. De er ofte væk fra deres familier i månedsvis. Og de må tage til takke med lav løn, ringe vilkår og lange venteperioder, hvor kedsomheden skal slås ihjel. Arbejdsgiverne er ligeglade. Det samme er de danske speditører, der ikke kan få kørselen udført billigt nok, siger Harald Fabricius. Han peger også på, at østchaufførerne typisk må vente i uvished om, hvornår næste kørsel kommer. Og så siger de ikke fra, når opkaldet med nye opgaver kommer. Heller selvom det er aften, og der er gledet vodka, øl eller vin indenbords.

De 20 fulde udenlandske chauffører har alle optrådt i tv, aviser eller radio. Det er blot lykkedes Fagbladet 3F at finde fire indslag, der omtaler danske chauffører, der har kørt spritkørsel i 2012.

 

Dagens Gossip