Østergaard: De Radikale vil fortsætte reformsporet

- Vi ved godt, at vi bærer et stort ansvar, hvis denne regering skal genvælges. Derfor vil vi kæmpe fra hus til hus.

Sådan lyder det fra De Radikales leder, Morten Østergaard, der går ind i valgkampen med ryggen mod muren.

De Radikale står til at få stor tilbagegang ved folketingsvalget, og det kan - i hvert fald hvis man spørger i Socialdemokratiet - kostet regeringen chancen for valgsejr.

- Mit succeskriterium er, at De Radikale bidrager til, at regeringen kan fortsætte, så vi ikke falder tilbage i luksusfælden fra 00'erne, siger Morten Østergaard.

De Radikale står lige nu til at få 6,1 procent af stemmerne ifølge Ritzau Index, der er et vægtet gennemsnit af fem meningsmålinger. Det er en markant tilbagegang fra valget i 2011, hvor De Radikale med Margrethe Vestager som leder fik 9,5 procent af stemmerne.

I månederne op til folketingsvalget har Morten Østergaard flere gange gjort sig bemærket med meldinger om behovet for upopulære reformer i den kommende valgperiode.

Blandt andet har han talt for brugerbetaling i sundhedsvæsnet og en fremrykning af en højere pensionsalder. Normalt ikke noget, der appellerer til andre end de mest overbeviste radikale kernevælgere.

Morten Østergaard ryster dog ikke på hånden forud for valgkampen.

- De Radikale kommer ikke til at flakse rundt i manegen på grund af meningsmålingerne, siger Morten Østergaard.

Han mener, at De Radikale som del af regeringen har skabt "fantastiske resultater" i de seneste knap fire år.

- Vi har gjort en forskel for utroligt mange danskere. Vi har vendt modgang til fremgang. Mange tusind danskere er kommet i arbejde, og antallet af fattige i Danmark - ikke mindst fattige børn - er faldet. Og vi har ført verdens mest ambitiøse klimapolitik.

- Det har vi gjort på et tidspunkt, hvor Danmark og landende omkring os var i dybere krise, end vi har set i mange år, siger Morten Østergaard.

Han advarer vælgerne om, at valgkampen vil blive præget af "masser af tal og beskyldninger frem og tilbage mellem partierne" - men det vil ikke være De Radikales bidrag:

- Vi kommer til at bidrage med holdninger og politiske løsninger, der tager afsæt i de udfordringer, vi ser. Vi har lagt krisen bag os, så valgkampen handler om, at vi skal tage hul på fremtiden. Vi er optaget af, at vi ikke igen sætter et historisk opsving over styr, men sikre, at det kommer alle til gode.

- Vi skal sikre alle børn en god start. Hvis der kun var en ting, der kunne laves om, så er det, at alle børn uanset social baggrund skal have samme muligheder, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip