Østergaard: Vores kurs i valgkampen var rigtig

Det er svært at sige, hvilke tråde Radikale Venstre kunne have trukket i for at have opnået et bedre valgresultat end de otte mandater, partiet er endt med efter valget.

Sådan lyder det fra Morten Østergaard, politisk leder i Radikale Venstre, efter partiets hovedbestyrelsesmøde lørdag.

- Når nu valgresultatet var anderledes end det, man havde håbet på, så vil man selvfølgelig tænke, om der var noget, man kunne have gjort anderledes.

- Men jeg kan ikke i skrivende stund sige, at der var nogle af de beslutninger, jeg traf, som jeg ville have gjort på en anden måde, og at det ville have ført til et andet resultat, siger han.

Den politiske leder understreger, at han er glad for den opbakning, han personligt oplevede på hovedbestyrelsesmødet i Nyborg.

Selvom partiet er gået markant tilbage efter folketingsvalget, blev der nemlig ikke skudt med skarpt mod Østergaard.

Det er også meldingen fra landsformand for Radikale Venstres Landsforbund, Klaus Frandsen, der ligeledes har forklaret, at der er bred tilfredshed med Østergaards rolle i partiet.

Selv er den politiske leder også ved godt mod, for det, der måske har været for svært at folde ud i løbet af valgkampen, har partiet nu mulighed for at kommunikere ud til befolkningen, lyder det:

- Vi traf allerede i efteråret en beslutning om, at vi vil lave en politisk platform for Danmark på det økonomiske, det sociale og det grønne område 10 år frem, og det har vi jo ikke haft tid nok til at folde fuldt og helt ud, men det har vi jo nu, siger han.

De Radikale fik et skuffende resultat ved valget med en folketingsgruppe, der er mere end halveret.

Hvor partiet fik 17 mandater ved valget i 2011 og kunne sætte sig på regeringsmagten sammen med Socialdemokraterne og SF, er det kun blevet til otte mandater ved valget i 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip