Østjyderne havde færre indbrud i juli end sidste år

»Jeg ser det først og fremmest som et udtryk for, at østjyderne er blevet mere opmærksomme på at indbrudssikre boligen og holde øje med hinandens boliger, for eksempel via Nabohjælp, hvor flere end 2.300 østjyske husstande er tilmeldt,« siger leder af Østjyllands Politis indbrudsstab, vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Han mener også, at den øgede opmærksomhed i offentligheden har gjort en forskel.

»Der har været enormt meget fokus på at forebygge indbrud både fra medierne, fra Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden, der står bag Nabohjælp-konceptet, men også fra vores side, hvor vi har gjort meget ud af at opfordre borgerne til at kontakte os, hvis de ser noget mistænkeligt - og det har de i høj grad taget til sig,« siger han i en pressemeddelelse.

Selv om det er det laveste antal indbrudsanmeldelser de seneste fire år, peger vicepolitiinspektøren på, at der er store forskelle i politikredsen. Det ser bedst ud i Odder, hvor hele 70 procent færre har anmeldt indbrud end sidste år.

Til gengæld har flere borgere i Randers haft uanmeldt besøg, hvor 79 anmeldte indbrud i juli, mens det sidste år kun var 52, der måtte alarmere politiet. Alligevel ligger man her under gennemsnittet for de seneste tre år i juli måned.

Kun i Favrskov er der sket en stigning over de seneste år, hvor der hvert år tikker nogle få anmeldelser mere ind i forhold til året før.

 

Dagens Gossip