Østjyllands Politi har fokus på at fange flere cykeltyve

180 cyklister blev i sidste uge stoppet af politiet i Aarhus i forbindelse med en større færdselsaktion. Og det var ikke kun cyklisternes lygter og kendskab til færdselsloven, der blev tjekket – det gjorde cyklernes stelnummer også.

- Vi har tjekket stelnumre på alle cykler, vi har været i kontakt med i løbet af sidste uge, for vi kan lige så godt slå to fluer med et smæk, når vi alligevel har fat i cyklisterne. Den positive nyhed er så, at ingen af de cykler, vi tjekkede, var meldt stjålet, siger leder af beredskabet i Aarhus, vicepolitiinspektør Michael Henningsen.

Sidste uges færdselsindsats, med fokus på blandt andet stelnumre, skal også ses i lyset af, at antallet af cykeltyverier har været stødt sigende. Og det er politiets opfattelse, at organiserede bander står bag en større og større del af cykeltyverierne.

- Der er selvfølgelig stadig dem, der lige nupper en cykel på vej hjem fra en bytur, men de udgør efterhånden nok et mindretal. Tyveri af cykler er blevet mere organiseret de senere år og flere og flere oplever at få stjålet deres cykel, og det skal vi have sat en stopper for, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen.

For at sætte ekstra fokus på området er cykeltyverier blevet skrevet ind i Østjyllands Politis resultatkontrakt for 2013 – som er den, der udstikker retningslinjerne for politi-kredsens arbejde i 2013.

- Cykeltyverier berører rigtig mange borgere, men der er desværre opstået en forkert opfattelse af, at det ikke er noget politiet tager sig af. Det vil vi gerne mane til jorden ved tydeligt at vise, at det er noget vi prioriterer højt, og derfor har vi også sat et mål for os selv på området i 2013, siger Bent Preben Nielsen.

- Men vi er også afhængige af borgernes hjælp, på samme måde som vi er det på indbrudsområdet. Her er borgerne blevet rigtige gode til at kontakte os, hvis de ser noget mistænkeligt, og det håber vi også de vil være, når det gælder cykeltyverier, siger Bent Preben Nielsen.

Målet er at få fanget flere cykeltyve, og få stillet dem til ansvar, for på den måde, at få nedbragt antallet af cykeltyverier i Østjylland.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip