Øvesamtaler med rigtige ledere hjælper ledige i job

45 ledige har indtil videre takket ja til tilbuddet om, at blive bedre til en jobsamtale.

Samtalen har ikke været om et reelt job, men har givet den ledige et skub i den rigtige retning, så de kunne i betragtning, komme til samtale og ende med at få et regulært job.

Det er frivilligt for den enkelte, om de tager imod tilbuddet om at blive bedre til samatale. Medlemmerne af Koldinghus Rotary Klub, der står bag samtalerne, fortsætter samarbejdet, så flere ledige kan få "pudset" formen af ved at øve sig hos en fra erhvervslivet.

- Vi håber, at der opstår sympati og kemi mellem dem, så de ledige får et netværk, de kan bruge i deres videre søgen efter et job. Og når vi inddrager frivillige fra virksomhederne, handler det i høj grad om at give borgerne de bedste tilbud, vi samlet kan give dem, siger formand for Socialudvalget Tine Roos Nørgaard.

Forskelligt hvad samtalen bruges til

Lotte Friis, kundechef hos Nykredit i Kolding og medlem af Koldinghus Rotaryklub, er en af initiativtagerne til øvesamtalerne.

- Her er det ok at lave alle fejlene og være nervøs, så tager vi en snak om det. Der er ikke nogen regler for, hvad man kan snakke om eller øve sig i. Nogle får hjælp til at lave en disposition, andre sætter ord på stærke og svage sider, eller måske tager man bare en snak om, hvilke typiske spørgsmål man kan risikere at blive stillet til en samtale, siger Lotte Friis, som også selv afvikler øvesamtaler.

Sådan hjælper det

Som udgangspunkt foregår samtalen ude på en virksomhed. Der er tale om borgerne som er jobklare, for eksempel hvis de har haft fast job i mange år, men er blevet ledige, og derfor mange år siden de sidst har været til en jobsamtale.

Det skal også give en større sikkerhed til fremtidige jobsamtaler og mere gåpåmod til at gå ud og sælge sig selv til en arbejdsgiver.

 

Dagens Gossip