Offer for Præstø-ulykke følte pres fra lærere

Ligesom torsdagens øvrige vidner i retssagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord forklarede den 18-årige Katrine Torstensen, at eleverne på Lundby Efterskole risikerede at blive straffet, hvis de ikke ville deltage i skolens frilandsaktiviteter.

- Hvis man skulle noget, og man sagde nej, så blev lærerne bare ved. Ellers skulle man noget andet, sagde Katrine Torstensen, der kort efter middag brød sammen og måtte forlade retssalen i Nykøbing Falster for at sunde sig.

- Man kunne se på lærerne, at de blev irriteret, hvis man sagde, at man ikke ville deltage. Så jeg syntes ikke, at det var særlig nemt at sige fra.

Hun forklarede, at eleverne risikerede "småstraffe", hvis de ikke ville deltage i skolens aktiviteter.

De kunne blive sendt ud på lange løbeture, men også blive pålagt at cykle til en bestemt destination og tage et billede for at bevise, at de havde været der.

Den tidligere elev Sebastian Rasmussen, der vidnede torsdag før middag, tegnede samme billede.

Han forklarede således, at læreren Michael Jørgensen, der mistede livet i Præstø Fjord, på et tidspunkt straffede ham med en otte kilometer lang løbetur, fordi han havde spist én småkage for meget til et familiemøde.

På den kolde og blæsende dag i februar forrige år, da de to lærere og 13 elever kæntrede i skolens dragebåd, var der desuden en del elever, som ikke ville med ud på fjorden, forklarede Katrine Torstensen:

- Der var rigtig mange, der ville pjække og sagde, at de ikke kunne svømme, men de skulle med alligevel.

Da dragebåden kæntrede, endte Katrine Torstensen under båden. Hun forsøgte at dykke ud under båden, men slog sit hoved, inden hun panisk fik kæmpet sig ud på den anden side.

- Der hører jeg en masse skrig. Og jeg kunne se, at der var panik i folk, sagde hun.

Den desperate tur mod land har sat sine spor hos Katrine Torstensen. Og det var da også, mens hun i detaljer fortalte om den dramatiske svømmetur, at hun brast i gråd. Inden da var hendes mor og et par af de 20 tilhørere allerede begyndt at græde.

- På et tidspunkt troede jeg, at jeg skulle dø, for jeg kunne ikke mere, sagde den 18-årige, der går på gymnasium i dag, men stadig kæmper med blandt andet dårlig hukommelse, smerter, angst og sløret syn.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip