Officerer: Hækkerup pisser os jo ned ad ryggen

Officererne, der alle ønsker at være anonyme, reagerer via Information skarpt på ministerens udmelding om, at der skal et »evalueringsforløb med Forsvaret«.

»Hækkerup pisser os jo ned ad ryggen. Det er ikke vores skyld, at han er endt i fedtefadet i den her sag. Det var ikke sket, hvis han havde lyttet til os i stedet for at opfinde skarpe historier sammen med sin spindoktor,« siger en af officererne til avisen.

Hverken han eller de andre anonyme officerer mener, at Forsvaret har sovet i timen ved ikke at have indsamlet oplysninger om de mindst 195 tolke, der har arbejdet for Forsvaret i Helmand.

»Før den 15. marts var der ingen, som interesserede sig en døjt for tolkene, så hvorfor skulle vi bruge tid på at indsamle oplysninger om dem,« spørger en officer.

Nick Hækkerup afviser over for Information, at han forsøger at fralægge sig ansvaret.

»Det er fuldstændig grotesk. Jeg gjorde ekstremt meget ud af dels selv at påtage mig ansvaret og dels at sige, at der selvfølgelig skal være en evaluering af processen. Og selvfølgelig skal alle forløb evalueres, men at påstå, at jeg ikke har taget ansvar i den her sag, er hovedrystende,« siger forsvarsministeren ifølge Information.

 

Dagens Gossip