Officielt: Højbjerg udlejes fra Bayern til Augsburg

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg spiller forårssæsonen som lejesvend hos Bundesliga-overraskelsen FC Augsburg.

Rygterne har svirret længe, men torsdag har Bayern München offentliggjort lejeaftalen.

Samtidig har Bayern München offentliggjort, at aftalen med danskeren er forlænget frem til sommeren 2018.

- Forlængelsen frem til 2018 er et klart tegn for Pierre-Emile Højbjerg om, at FC Bayern satser på ham i fremtiden, siger Bayern Münchens sportsdirektør, Matthias Sammer, til klubbens hjemmeside.

- Samtidig er lejeaftalen med FC Augsburg til slutningen af sæsonen en god løsning for ham, så han kan få spilletid, inden han vender tilbage til os, siger Matthias Sammer.

Upåagtede Augsburg var efter 14. spillerunde helt oppe på tredjepladsen i Bundesligaen, men led to nederlag i de sidste tre kampe og overvintrer på en sjetteplads.

Holdet bliver trænet af trænertalentet Markus Weinzierl, som tyske eksperter spår en fremtid i nogle af Tysklands største klubber.

Han anvender sædvanligvis en fleksibel udgave af et 4-5-1-system med en enkelt defensiv midtbaneafskærmning foran forsvaret.

Den plads udfyldes oftest af rutinerede Daniel Baier, der har to boks-til-boks-spillere foran sig, og Højbjerg kan formentlig komme i spil til alle tre centrale midtbanepositioner.

19-årige Højbjerg fik sin Bundesliga-debut for Bayern München i april 2013 og er i alt noteret for 17 kampe i den bedste tyske fodboldrække.

Han har haft svært ved at bide sig fast i den hårde konkurrence på træner Josep Guardiolas mandskab og luftede flere gange i løbet af efteråret, at en lejeaftale kunne komme på tale.

Ifølge tyske medier har Bundesliga-klubberne nærmest stået i kø for at sikre sig danskeren, men onsdag aften oplyste Højbjergs agent, Søren Lerby, at Højbjerg og Augsburg var enige om en aftale. Torsdag faldt det hele så endelig på plads.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip