Ofre for togpåkørsel ved Taastrup er to mænd fra Chile

Skrevet af admin

14/01/2015

Mest læste i dag

Det var to chilenere, der tirsdag eftermiddag blev påkørt af et S-tog mellem Taastrup og Høje Taastrup uden for København.

Den ene af mændene blev dræbt, mens den anden natten til onsdag fortsat er indlagt på hospitalet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Der er tale om to mænd fra Chile. Den ene er 34 år, mens den anden på 30 år er ham, som døde af påkørslen, siger vagtchef Jens Møller til Ritzau.

Han oplyser, at politiet endnu ikke har afhørt ofret, der er indlagt med sine kvæstelser, men Jens Møller regner med, at der vil komme mere klarhed over sagen i løbet af onsdag.

Blandt andet hvorfor de to mænd befandt sig på skinnerne, og om de var turister på besøg i Danmark.

Politiet fik klokken 17.16 en anmeldelse om, at et S-tog havde ramt en eller to personer.

Derfor blev togdriften på strækningen standset, mens politi med hunde afsøgte området og fandt to kvæstede mennesker.

De to mænd blev med politieskorte kørt til behandling på Rigshospitalet. Imidlertid stod den enes liv ikke til at redde, mens den andens tilstand nu er stabil.

- Det er en tragisk ulykke, og vi undersøger nu de nærmere omstændigheder, sagde vagtchef Kim Svenningsen tirsdag aften.

Togtrafikken mellem Københavns Hovedbanegård og Høje Taastrup var indstillet flere timer på grund af påkørslen. Det gik ud over såvel S-tog som intercitytog og regionaltog.

S-togdriften kunne hurtigt genoptages mellem Glostrup og Farum, mens togene mellem Glostrup og Høje Taastrup var påvirket af ulykken.

Først ved 19.30-tiden var redningsfolk og politi færdige med at undersøge ulykkesstedet, så togene igen kunne køre mellem Høje Taastrup og Taastrup, og både S-tog og fjerntog kunne genoptage driften.

/ritzau/