OL-guldvinder vil slette halvskidt debutsæson

OL-guldvinder Lasse Norman var godt slidt efter han tirsdag aften havde domineret og vundet DM i parløb på cykelbanen i Ballerup.

Lasse Norman blev dansk mester sammen med sin velkørende landsholdskollega Casper Folsach, og end ikke det velkendte par nummer syv med Michael Mørkøv og Alex Rasmussen kunne forhindre, at et nyt par satte sig på tronen.

Forleden blev Lasse Norman også dansk mester i omnium – den samme disciplin, som han vandt OL-guld i for to år og en håndfuld måneder siden.

- Det var et hårdt DM. Det er meget længe siden, at jeg har presset mine lunger så hårdt som i dag, siger Garmin-Cannondale-rytteren.

- Det er virkelig rart med selvtillid, men det her var lige i overkanten. Det var god træning, men for helvede, hvor har jeg ondt i benene nu, fortsætter han.

Nu er fynboen imidlertid færdig med cykelbanen for en stund. Han skal ganske snart stille sig klar for det amerikanske landevejshold Garmin-Cannondale. Det er amerikanerne, som betaler hans løn, og de vil have ham med til Tour Down Under i Australien. Det løb begynder den 18. januar.

- Holdet har nogle forventninger til mig allerede der. Så de forventer selvfølgelig, at jeg allerede der møder op i rimelig form. Jeg synes også selv, at jeg er ved at være der, fortsætter han.

Lasse Norman håber først og fremmest at 2015 kan rette op på de dårlige resultater, han lavede i debutsæsonen på landevejen i 2014.

Han imponerede i Dubai i sit første løb, men fik ikke mere succes på landevejen i det år, som rinder ud.

- Jeg havde en middelmådig eller dårlig sæson. Heldigvis var det mest på grund af uheld, at det gik sådan. 2015 skal være et meget godt år.

- Nu håber jeg at kunne vinde nogle cykelløb. Jeg elsker at vinde, så er det ikke så vigtigt, hvilke cykelløb, der er tale om, fortsætter han.

Lasse Norman kører altså etapeløbet i Australien fra midt i januar. Dernæst har han ingen andre løb i sit program, men regner med at få det i løbet af få dage.

- Jeg kommer til at køre flere løb end sidste år, og det passer mig fint.

Lasse Norman forventer også at få en del europæiske cykelløb inden han skal flere af forårets klassikere.

VM på bane springer han over for at koncentrere sig om landevejskarrieren. Til gengæld er han klar til at træde ind i banelandsholdets OL-forberedelser til oktober, når landevejssæsonen er slut.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip