OL i Tokyo bliver en dyr affære for Danmark

Det bliver en bekostelig affære at forberede de danske atleter til OL i Tokyo, når legene om syv år skal afholdes i den japanske hovedstad.

Det vurderer Team Danmarks direktør, Michael Andersen, efter at Tokyo i sidste uge blev valgt som OL-vært på bekostning af de europæiske byer Madrid og Istanbul.

- Det er spændende med økonomi og priser. Der er ingen tvivl om, at de bliver presset voldsomt i vejret under OL. Det er dyrt, siger Michael Andersen.

- Det bliver et noget større beløb, når OL er i Asien, end når det er i Europa. Alene flybilletter, transport og logistik gør, at det bliver væsentligt dyrere, siger han.

I forhold til sidste års OL i London bliver der også sportslige udfordringer på grund af klimaet og tidsforskellen på syv timer i forhold til Danmark.

- Tidsforskellen har betydning. Så for at forberede atleterne skal vi ud og vænne os til forholdene. Ting som vejr, vind og luftfugtighed er noget af det, vi skal være opmærksomme på.

- Men det handler meget om, at vi er tilstrækkeligt dygtige til at tilrettelægge forberedelserne. Ved OL i Beijing i 2008 var vi generelt gode til at tilrettelægge træningslejre og tage højde for flyvetider i forhold til akklimatisering.

- Vi har nogle erfaringer fra Beijing, som vi kan trække på, når vi nærmer os Tokyo, siger Michael Andersen.

Team Danmark-direktøren mener, at det er afgørende, at de danske atleter får afprøvet faciliteterne i Japan før legene.

- Japanerne vil investere i optimale forhold, både i forhold til idrætsanlæg og træningslejre. Dér skal man være i træningslejr i Japan i årene før og månederne op til OL for at kunne lave optimale resultater. Man skal have været der før, siger Michael Andersen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip