OL-skytte bliver dansk fanebærer ved European Games

Det bliver riffelskytten Stine Nielsen, der bærer den danske fane, når der den 12. juni er åbningsceremoni ved European Games i Baku.

Den 24-årige fynbo har fået æren af at lede det danske hold ind til åbningen af det første europæiske OL, meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, det er sejt, at jeg er blevet valgt som dansk fanebærer ved European Games i et stærkt felt med mange andre dygtige danske atleter.

- Jeg er meget stolt over udnævnelsen, og jeg glæder mig rigtig meget til den 12. juni, hvor åbningsceremonien finder sted, siger Stine Nielsen.

Riffelskytten var for tre år siden med ved OL i London. Her blev hun nummer ni i 10 meter riffel og nummer 11 i 50 meter riffel.

Sidste år sikrede hun Danmark den første nationalplads til næste års OL i Rio.

- Der var ikke den store tvivl om, at Stine Nielsen skulle være dansk fanebærer ved åbningsceremonien i Baku.

- Vi har valgt en atlet, som går forrest i mere end en forstand. Stine Nielsen er den første atlet, som sikrede en dansk OL-nationsplads til legene i Rio i 2016, og så har Stine olympisk erfaring fra OL i London, siger DIF's chef de mission, Morten Rodtwitt.

Åbningsceremonien bliver afviklet på National Stadium, hvor der er plads til over 68.000 tilskuere.

Danmark har 65 atleter med i Baku.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip