Ole Hækkerup udset til afgørende S-rolle frem mod valget

Socialdemokraterne har nu sat det hold, der skal promovere partiet frem mod det kommende valg til Folketinget.

Og her kommer Ole Hækkerup til at spille en vigtig rolle. Han bliver ny integrationsordfører - et område, der ventes at blive en af de helt store politiske skuepladser i den kommende valgkamp.

Rokaden er gennemført i forbindelse med et gruppemøde tirsdag formiddag.

Ole Hækkerup, der for tiden vikarierer som politisk ordfører for Maja Panduro, overtager posten som integrationsordfører efter Mette Reissmann, der sendes ned i geledderne som ny miljøordfører.

Maja Panduro er tilbage efter sin barselsorlov og træder igen ind som politisk ordfører.

Morten Bødskov får ligeledes en fremtrædende rolle som ny udenrigsordfører efter John Dyrby Paulsen.

Dyrby Paulsen valgte overraskende at stille op ved kommunalvalget i 2013 i hjembyen Slagelse, og med rollen som gruppeformand i byrådet spekuleres der ifølge DR i, at han på et tidspunkt forlader landspolitik for at gå efter borgmesterposten.

Morten Bødskov var oprindelig et af de sikre kort i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regering, men han trak sig som justitsminister i december 2013 efter at have erkendt at have løjet for Folketinget om et omstridt politikerbesøg på Christiania.

Torben Hansen, den nuværende miljøordfører, har meddelt, at han stopper i landspolitik i forbindelse med det kommende valg for at blive Socialdemokraternes nye borgmesterkandidat i Randers.

Han sad i byrådet i Randers fra 1994-2001, hvorefter han blev valgt ind i Folketinget. Han har tidligere været både gruppeformand og politisk ordfører i byrådet, ligesom han har været 1. viceborgmester.

Det er på grund af hans udtræden, at Mette Reissmann kan overtage rollen som miljøordfører.

Valget til Folketinget skal holdes senest 15. september i år.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip