Ole Sohn vækker begejstring i det liberale Danmark

Og det har de ifølge Radio24syvs politiske redaktør, Jesper Termansen, også god grund til at være.

»Det er en håndsrækning til Lars Løkke Rasmussen (Venstres partiformand, red.). SF har haft store kvaler med at forsvare regeringssamarbejdet, men over sommeren har der for en gangs skyld været fokus på, hvad Lars Løkke vil i forhold til den offentlige sektor, og hvad nulvækst vil komme til at betyde. Nu kommer Ole Sohn og hjælper ved at sige, at det grundlæggende er den helt rigtige politik, som Venstre står for,« siger Jesper Termansen.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), var ikke sen til at tage imod håndsrækningen fra Ole Sohn ved at tage det, som Jesper Termansen beskriver som en »gratis omgang i mediemanegen«. Det gjorde gruppeformanden ved at reservere en stol til den tidligere SF-minister i Venstres gruppeværelse på Christiansborg.

»Hvis den linje, som Ole Sohn præsenterer, er en, som han vil forfølge på alle områder, så skal han være hjertelig velkommen i Venstre,« siger Kristian Jensen.

De Konservative er lidt mere skeptiske i forhold til den tidligere DKP-formand og udnytter i stedet situationen til at drille Venstre.

»En gang gammelkommunist, altid gammelkommunist. Jeg ville nok betakke mig for at blive partifælle med Sohn, men i V er de ikke så kræsne,« skriver Mai Henriksen på sin Facebook-profil.

Ifølge Jesper Termansen er Ole Sohn dog ikke ude på at udskifte SF med V, K eller en helt anden partikode.

»Jeg tror først og fremmest, at Ole Sohn er forbitret over, at det projekt, som han gerne ville stå for, synes at fortone sig med det parti, han er medlem af,« siger Radio24syvs politiske redaktør.

»Han kan se, at de folk, der var enige med ham, er gået ud af partiet, og han synes, at venstrefløjen skal tage et opgør med forestillingen om, at den først og fremmest værner om den offentlige sektor og vende det rundt ved at sige, at hvis der ikke er arbejdspladser i et land, så nytter det ikke noget, at man forsvarer den offentlige sektor,« fortsætter Jesper Termansen.

Den liberale tænketank CEPOS glæder sig over, at Ole Sohn er med til at »afdramatisere« effekterne af offentlig nulvækst, og at udmeldingerne i øvrigt viser, at kampen for at få gang i de økonomiske hjul ikke nødvendigvis bliver styret af politisk ståsted.

»Det er med til at vise, at lavere skattetryk ikke behøver at være et ideologisk projekt, men i stedet handler om at skabe velstand og arbejdspladser,« siger CEPOS’ cheføkonom, Mads Lundby Hansen.

Finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) understregede mandag, at Ole Sohns udmeldinger »står fuldstændig for hans egen regning«.

Ole Sohn blev erhvervs- og vækstminister i oktober 2011 og blev afløst på posten af Annette Vilhelmsen (SF) i oktober 2012. Ole Sohn har meddelt, at han ikke genopstiller til næste folketingsvalg.

 

Dagens Gossip