Oliefirmaer opgiver at bore i Grønland

Grønlands drømme om at blive storleverandør af råstoffer har det svært.

Politiken fortæller, at tre energiselskaber har opgivet planerne om at udvinde olie i havet vest for Grønland. Samtidig har andre selskaber foreløbigt udskudt deres satsning i to år.

Vurderingen fra alle sider er, at investeringerne ikke ser ud til at kunne tjene sig ind.

- Man skal aldrig sige aldrig. Men sådan som situationen i markedet er lige nu - sammenholdt med at Grønland er et område med meget lille infrastruktur, temmeligt store miljøkrav og et meget udfordrende klima - vil det blive vældigt dyrt at udbygge disse felter, siger Johannes Finborud, der er direktør for selskabet GDF Suez Grønland.

Grønlænderne nægter dog at opgive troen på, at man på et tidspunkt kan blive et olieland.

- Vi er helt klar over, at Grønland er et frontierland inden for olieefterforskning, og ja, olien springer ikke her til sommer. Det ved vi godt.

- Men Grønland er kolonormt stort, så selv om man umiddelbart ikke kan finde olie ét sted, så siger geologien, at der er masser af muligheder andre steder, siger Jørgen T. Hammeken-Holm, der er konstitueret departementschef i Råstofdepartementet.

Den aktuelle lave oliepris har angiveligt ikke nogen betydning for selskabernes beslutning, for man arbejder med tidshorisonter på flere årtier, når man overvejer at starte en produktion.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip