Olieselskab frygter terrorangreb i Norge

Forsvaret i Norge har advaret det nationale olieselskab Statoil om risiko for terrorangreb mod selskabets bygninger og landanlæg i Norge.

Statoil er bekymret for, at det vil tage for lang tid, før politiet kan komme til undsætning i tilfælde af et angreb. Det fortæller selskabets bestyrelsesformand, Svein Rennemo, til Bergens Tidende.

- Det er et tema, vi har drøftet i bestyrelsen, og som selskabet har haft en dialog med myndighederne om. En række af vores landanlæg ligger relativt langt fra etablerede politimyndigheder og ildkraft. Det er en af konklusionerne, siger han.

Statoil har engageret en enhed under forsvaret til at undersøge sikkerhedssituationen for selskabets kontorbygninger og landanlæg.

Selskabet "kan blive set som et legitimt mål for voldelige terrorister af flere grunde", konkluderer eksperterne i deres rapport og anbefaler handling.

- Det er myndighedernes ansvar at lave trusselsvurderinger og iværksætte terrorsikring - altså den ydre sikkerhed. Det, vi har ansvaret for, og som rapporten meget tydelig peger på, er den indre sikkerhed på anlæggene. Det ansvar tager vi, siger Statoils topchef, Helge Lund.

Statoil er medejer af det gasanlæg i Algeriet, som i flere dage januar var centrum for et stort terrordrama, hvor næsten 40 udenlandske gidsler blev dræbt af militante islamister, som angreb anlægget.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip