Olivers far i chok over østrigsk dom

Faren til fem-årige Oliver, Thomas Sørensen, er rystet over dommen på 12 måneders betinget fængsel for at bortføre Oliver fra sin østrigske mor.

- Thomas er rystet. Har været igennem en proces med lynchstemning blandt pressefolkene i Østrig, og han mener ikke, at han har gjort noget forkert, siger Janus Bang, talsmand for Thomas Sørensen, til Ritzau.

Olivers forældre har været i en kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren Marion Weilharter valgte at flytte til sit hjemland Østrig med drengen i 2010.

Den 41-årige Thomas Sørensen, fik efterfølgende stadfæstet sin fulde forældremyndighed over Oliver ved de danske domstole. Men moren fik selvsamme fulde forældremyndighed af de østrigske domstole.

- Vi anker dommen på stedet, fordi vi er dybt rystet over, at Thomas bliver straffet for at gøre brug af sin forældremyndighed, fortæller Janus Bang.

3. april tog faren Oliver fra sin mor, da hun ville aflevere drengen i en børnehave i Graz i det sydøstlige Østrig. Inden da havde moren taget Oliver med til Østrig uden Thomas Sørensen vidste besked.

- Østrigerne sætter hårdt mod hårdt med dommen, men moren, som oprindeligt fjernede drengen fra Danmark har endnu ikke en sag på halsen fra de danske anklagemyndigheder, siger Janus Bang.

- Det ville nok have hjulpet gevaldigt på sagen i Østrig, hvis der også havde kørt en sag om bortførelse i Danmark mod moren, vurderer han.

Det er endnu uvist, om Thomas Sørensen har tænkt sig at tage turen tilbage til Østrig, når ankesagen starter.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip