Olivers far i Østrig: Jeg er uskyldig

Fem-årige Olivers danske far mødte tirsdag overraskende op i landsretten i østrigske Graz, hvor han er tiltalt for frihedsberøvelse af sin søn og alvorlig tvang.

Faderen, Thomas Sørensen, erklærede sig ikke-skyldig, da retten i Graz tog hul på straffesagen mod ham.

- Fordi det er mig alene, der har forældremyndigheden i Danmark, siger Thomas Sørensen ifølge nyhedsbureauet APA.

Han fik fredag medhold ved fogedretten i Helsingør i den to år lange strid mellem Olivers forældre om forældremyndigheden.

Selv om retten afgjorde, at drengen skal bo hos sin far i Danmark, fortsætter den juridiske strid i Østrig. Drengens østrigske mor håber fortsat på at få sin søn tilbage og har kæret den danske afgørelse.

Landsretten i Graz kører straffesagen mod Olivers far, fordi han i april mod morens vilje tog drengen med hjem til Danmark.

Statsadvokat Gertraud Pilcher anfører tirsdag i retten, at der var tale om selvtægt, og samtidig understreger hun, at sagen ikke handler om striden om forældremyndigheden.

Forældrene har været i kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren valgte at flytte til sit hjemland Østrig med drengen i 2010.

Efter fredagens danske retsafgørelse havde moren, Marion Weilharter, ifølge østrigske medier ikke regnet med at se sin eksmand i retten tirsdag, hvor hun selv var mødt op en halv time inden retsmødet.

Morens advokat anfører ifølge APA i retten, at hele hændelsesforløbet har gjort Oliver dybt traumatiseret.

En kvinde, der så faderen tage drengen med foran en børnehave i Graz, er indkaldt som vidne. Hun fortæller, at Oliver skreg, så hun først troede, at han nægtede at blive afleveret i børnehaven. Men så opdagede hun en bil køre væk med høj hastighed.

- Jeg troede, der var tale om en flugtbilist, indtil jeg hørte moderen råbe: "Mit barn er blevet bortført", fortæller vidnet.

Retssagen fortsætter onsdag formiddag, hvor moren skal vidne.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip