Olivers mor fortæller om dramatisk bortførsel

26/09/2012 15:22

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Som det andet vidne i sagen omkring den fem-årige Oliver var drengens mor onsdag indkaldt i landsretten i den østrigske by Graz.

Her fortalte hun, hvordan Olivers danske far, den 41-årige Thomas Sørensen, i april bortførte barnet ved en børnehave i den østrigske by.

- En medsammensvoren blokerede for min bil, så han uhindret kunne tage Oliver ind i sin bil. Jeg forsøgte at skrige, men jeg kunne ikke få en lyd frem. Jeg ser de to mænds ansigter for mig hver nat, forklarede moren, Marion Weilharter.

Hun forklarede videre, at faren holdt Oliver fastlåst i et greb, så drengen ikke kunne røre sig.

Drengens danske far, der overraskende var til stede ved det første retsmøde i Graz tirsdag, er tiltalt for frihedsberøvelse af sin søn og alvorlig tvang, fordi han mod morens vilje tog drengen med til Danmark.

Forældrene har været i kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren valgte at flytte til sit hjemland Østrig med drengen i 2010. En østrigsk domstol har givet moren forældreretten, mens faren i Danmark har fået forældreretten til Oliver.

Faren blev onsdag bedt om at gå i vidneboksen igen, skriver nyhedsbureauet APA.

Men denne gang fik han først og fremmest spørgsmål vedrørende forældremyndigheden - og ikke om bortførelsen i april, som fyldte mest ved tirsdagens retsmøde.

- Jeg har følelsen af, at jeg gjorde det rigtige for min søn, sagde han.

Moren havde tidligere forklaret, at hun ikke havde tillid til de danske myndigheder, som lovede hende frit lejde, hvis hun besøgte faren med Oliver.

Han erklærede sig tirsdag ikke-skyldig.

- Fordi det er mig alene, der har forældremyndigheden i Danmark, sagde Thomas Sørensen i retten ifølge det østrigske nyhedsbureau APA.

Drengens østrigske mor håber dog fortsat på at få sin søn tilbage og har kæret den danske afgørelse.

Statsadvokat Gertraud Pilcher anførte tirsdag i retten, at der var tale om selvtægt, og samtidig understregede hun, at sagen i Graz ikke handler om striden om forældremyndigheden.