Omdiskuteret familiechef i Esbjerg Kommune skifter job

Kirsten Eriksen har været leder af familie- og forebyggelsesafdelingen i Esbjerg Kommune, og netop den afdeling er blevet udsat for kritik i forbindelse med en rapport fra Ankelstyrelsen.

Styrelsen kritiserede kommunen for dårlig sagsbehandling i en stribe børnesager, herunder den meget omtalte Esbjerg-sag.

Esbjerg Kommune oplyser i dag, at Kirsten Eriksen fra den 1. december starter som udviklingskonsulent i Børn og Kulturs sekretariat.

Men uden at nævne Ankestyrelsens konklusion i begrundelsen. I stedet er begrundelsen arbejdspres.

- De seneste mange måneder har været præget af et meget stort arbejdspres, som kulminerede med resultatet fra Ankestyrelsen rapport. Jeg har derfor besluttet mig for at søge et andet arbejde med en mere almindelig arbejdstid, men stadig med fokus på børn og unge. Det er heldigvis lykkes indenfor samme forvaltning, og det betyder, at jeg i den kommende uge afvikler mine eksisterende opgaver, for så at kigge nærmere på mine nye opgaver som udviklingskonsulent med særligt ansvar for det såkaldte Tværs samarbejde. Det er en indsats som skal sikre at bl.a. håndteringen af underretninger også fungerer gnidningsfrit på tværs af organisatoriske barrierer, siger Kirsten Eriksen.

Og det er Jørn Henriksen, der er direktør for Børn og Kultur, tilfreds med.

- Jeg er meget glad for, at Kirsten har valgt at blive i Esbjerg Kommune. Hun kunne også have valgt at søge helt nye græsgange, men nu får vi en dygtig medarbejder til at tage fat på et af de områder, som netop blev fremhævet i Ankestyrelsen kritiske rapport, og det er at forbedre samarbejdet på tværs af vores forskellige enheder, siger han.

Borgerservicechef Jørgen Bruun overtager midlertidigt jobbet som familiechef indtil der er fundet en ny.

 

Dagens Gossip