Omdiskuteret kunstbænk til ny politisk behandling

Debatten om en kunstbænk i Ringe raser blandt borgerne. Der er både indædte modstandere og entusiastiske fortalere. Over 300 borgere mødte i sidste uge op til et borgermøde om kunstbænken.

Reaktionerne fra mødet får nu borgmester Christian Thygesen til, at give kommunalbestyrelsen mulighed for igen at drøfte det omdiskuterede kunstprojekt. Sagen kommer derfor på kommunalbestyrelsens dagsorden ved deres møde den 11. marts.

- Debatten om kunstbænken har rullet frem og tilbage i et stykke tid, og det var grunden til at vi arrangerede borgermødet i sidste uge, siger Christian Thygesen og fortsætter:

- Jeg vil gerne give kommunalbestyrelsen mulighed for at tage de signaler vi har fået fra en lang række borgere til efterretning, og give dem mulighed for igen at tage stilling til sagen.

Alternativ placering ved skolen

Kunstneren Poul Ingemann præsenterede på borgermødet en række visualiseringer af bænken, som han kalder ”Termini”. Siden de første skitser er bænken blevet noget kortere. Den er nu cirka 60 meter lang, men skal stadig udføres i lyst beton.

Ingemann skitsererede på borgermødet en alternativ placering af bænken. Oprindeligt lå den ved søens østlige ende, men nu peger han også på en mulighed for at placere den på nordsiden, på bredden neden for Nordagerskolen.

 

Dagens Gossip