Omregistrer din bil og motorcykel via nettet

Efter en succesfuld testperiode, åbner SKAT idag for alvor op for, at borgere på nettet selv kan skifte ejer og bruger på almindelige køretøjer som for eksempel brugte biler og motorcykler via TastSelv på skat.dk.

- Det er en fordel for både sælger og køber af en brugt bil, at den nye ejer kan omregistrere bilen, så snart handlen går igennem. Nu kan køberen spare turen til den nærmeste af SKATs nummerpladeekspeditioner, oplyser fagdirektør Kristian Vengsgaard, SKAT.

Bilejeren og motorcykelejeren kan også bestille erstatningsplader, en ny registreringsattest eller en 3. nummerplade på skat.dk.

De digitale løsninger er vejen frem for både staten og borgerne, mener skatteminister Holger K. Nielsen.

- Regeringen har en ambitiøs strategi om at skabe effektivisering gennem digitalisering. Den digitale motorregistrering er netop et af de områder, hvor der er meget store gevinster at hente for både borgerne og for det offentlige. Vi sparer både tid og ressourcer, når borgerne selv kan klare omregistreringen af den nye stationcar, og samtidig giver vi borgerne en nemmere service. Det er den helt rigtige vej at gå, siger Holger K. Nielsen.

Hvis den nyindkøbte brugte bil eller motorcykel skal have nye nummerplader, skal man fortsat købe dem hos en af de autoriserede nummerpladeoperatører.

Særlige biler, for eksempel taxaer og handicapbiler, skal stadig omregistreres hos SKAT.

 

Dagens Gossip