Omstridt film får premiere i USA trods trusler

Flere amerikanske biografer er klar til at sætte "The Interview" på plakaten, så den omstridte film, der har været årsag til både cyberangreb og alvorlige trusler, vises allerede torsdag.

Biografer i blandt andet Atlanta og Texas har bekræftet, at de vil vise filmen første juledag.

Selskabet bag "The Interview", Sony Pictures Entertainment, som ellers havde trukket filmen tilbage, bekræfter i en pressemeddelelse, at filmen får premiere i et begrænset antal biografer.

En politisk journalist fra magasinet Time har tweetet et foto af pressemeddelelsen.

- Vi har aldrig opgivet at vise "The Interview", og vi er spændt på, at vores film får premiere i flere biografer juledag, siger Michael Lynton, filmselskabets administrerende direktør.

Sagen om "The Interview", hvor et attentat planlægges på den nuværende nordkoreanske leder Kim Jong-un, har været på toppen af den politiske dagsorden i USA, og cyberangrebet er blevet kaldt det værste i landets historie.

Præsident Barack Obama har kritiseret Sony for at trække filmen tilbage, og han har udtrykt ærgrelse over, at filmselskabet ikke kontaktede ham, før man tog beslutningen.

Sony Pictures Entertainment blev i slutningen af november angrebet af en hackergruppe, kaldet Guardians of Peace, som blandt andet truede med at angribe biografgængere, hvis filmen blev vist.

I truslerne var en direkte henvisning til terrorangrebet i USA 11. september 2001.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har efter efterforskning slået fast, at den nordkoreanske regering stod bag cyberangrebet.

Obama sagde efterfølgende på et pressemøde, at USA vil komme med et "passende svar" på cyberangrebet.

Styret i Nordkorea har afvist skyld i cyberangrebet, men regeringen i Pyongyang har dog sagt, at angrebet var på sin plads.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip