Omstridt socialdemokratisk byrådsmedlem ekskluderet

Men da han efterfølgende blev konfronteret med citatet af den lokale avis Helsingør Dagblad, var han tilsyneladende stadig ret påvirket af klippet, eftersom følgende svar kom ud af hans mund:

»Hvis der stod en kineser foran mig lige nu, ville jeg skyde ham.«

Det satte selvsagt Fuat Yalan i en uheldig situation, og selv om han efterfølgende var ude at undskylde for sit ordvalg, og Helsingørs kredsformand, Vibeke Schmidt, i første omgang fredede ham, så endte samarbejdet tirsdag aften.

»Det, der sker, er, at Fuat går ud med en undskyldning, og så har vi det sådan i kredsbestyrelsen, at så er sagen lagt ned. Men det viser den sig så af mange grunde, at det er den ikke,« siger Vibeke Schmidt til BT og uddyber:

»Der har været mange andre ting, der gjort, at vi har været nødt til at tage en drøftelse af, hvad vi kunne gøre. Vores indstilling var, at det her kunne vi ikke redde i land. Det var lige pludselig ikke kun et Helsingør-problem, det var blevet et helt landsproblem og et problem, der gik ud over landets grænser. Udenrigsministeriet har været involveret i det.

Fuat Yalan var opstillet som kandidat for Socialdemokraterne i Helsingør Kommune til det forestående kommunalvalg. Vibeke Schmidt spurgte ham, om ikke en pause fra politik ville være det smartest valg som led i, at han kunne forblive Socialdemokrat. Men den løsning var Fuat Yalan ikke interesseret i.

»Det var i det hele taget i en sag, som vi ikke følte, vi kunne få stoppet. Derfor bad vi Fuat om at overveje, om han ikke skulle trække sig fra politik. Lige tage en pause fra politik et par år og blive i partiet, og så kunne han jo komme tilbage igen. Det ville Fuat ikke. Derfor var vi nødt til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften for at høre, hvad medlemmerne mente om det her,« lyder det fra Vibeke Schmidt.

Som led i beslutningen var man i dialog med højerestående politikere i partiet, der rådgav Helsingør-kredsen i deres gøren.

»Vi har drøftet det med vores partikontor. Vi har drøftet det med folk på Christiansborg. Det er altid rart at snakke med andre om det, når det er sådan en alvorlig sag. Der er taber på begge sider, vil jeg sige. Både Fuat og vi har tabt. Men vi har drøftet med folk højere op i hierarkiet, og det af dem har vi fået nogle gode råd til det,« lyder det afslutningsvis fra Vibeke Schmidt.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip