One-man show: Alle veje fører til Vojens

Kolding Teaterforening præsenterer Farshad Kholgi i et nyt one-man show i morgen tirsdag på Godset.

I forestillingen, kan du møde hovedpersonen Farshad, en foredragsholder, som tjener tykt på at promovere ”shawarma-kuren” som den hurtige vej til vægttab. Alt går strygende for Farshad, som rider på en bølge af varm luft og plattenslageri.

Men på tærsklen til det helt store gennembrud brister illusionen, og hans liv lægges i ruiner. Han rejser tilbage til barndomsbyen Vojens i et forsøg på at samle stumperne og starte helt forfra. I Vojens møder Farshad et broget persongalleri, og en virkelighed som er milevidt fra jetsetlivet i hovedstaden. Det tvinger ham til at se sit liv i et ganske andet lys.

Bliv ven med Dagens Kolding - Altid gratis nyheder

Selvom fortællingen om Farshad er fiktion, krydret med elementer fra forfatterens eget liv, er temaet om livets pludselige op- og nedture universelt.

- Jeg har forsøgt at skabe en personlig historie, som alle kan genkende, og som alle kan grine af. Når du mister noget, får du noget nyt – på godt og ondt, forklarer Farshad Kholghi.

At komedien udspiller sig i Vojens er ikke nogen tilfældighed, fortæller Kholghi, som selv har boet der i sin barndom:

- Det lyder måske lidt klichéramt, men det naboskab og sammenhold, jeg oplevede i Vojens, har jeg ikke fundet i København. Jeg har oplevet mange dejlige ting i København, men også meget snobberi og angst for at møde hinanden. Stykket er en form for hyldest til provinsen, kan man sige. Vojens er for mig symbolet på at føle mig hjemme.

Forestillingen starter klokken19.30 på Godset. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

 

Dagens Gossip