Onkel skammer sig over formodede bombebrødre

19/04/2013 23:20

BNB

Nyheder
Politiet foretager dør-til-dør undersøgelser i Boston-forstaden Watertown, hvor den 19-årige formodes at gemme sig. Hans onkel opfordrer ham til at overgive sig til politiet. Ruslan Tsarni, som onklen hedder, skammer sig over sine to nevøer og det, de mistænkes for at stå bag: »De er en skændsel for deres familie. Bombeanslaget er afskyeligt. Det er ikke lykkedes dem at skabe et liv, og derfor hader de alle andre,« siger han. Mens Djokhar Tsarnajev stadig er på fri fod og af politiet betegnes som »særdeles farlig«, mistede hans 26-årige storebror Tamerlan Tsarnajev livet under et sammenstød med politiet natten til fredag. Brødrene, der stammer fra Dagestan, mistænkes for at stå bag de to bomber, der mandag dræbte tre og sårede flere end 180 personer ved Boston Marathon. »Vi er chokerede og føler med ofrene. Jeg havde aldrig forestillet mig, at mine brors børn kunne give sig af med noget sådant,« siger Ruslan Tsarni. Han er muslim, men siger, at bomberne intet har med religion at gøre. »Nogen har radikaliseret de to, og det er ikke min bror. Han respekterer USA som et land, hvor alle får en chance,« siger Ruslan Tsarni. I Rusland fordømmer Vladimir Putin bomberne i Boston. En talsmand for præsidenten siger, at Rusland fordømmer alle »terrorister« uanset nationalitet. »De fortjener alle at blive fordømt,« siger talsmanden.

Mest læste i dag

Politiet foretager dør-til-dør undersøgelser i Boston-forstaden Watertown, hvor den 19-årige formodes at gemme sig.

Hans onkel opfordrer ham til at overgive sig til politiet. Ruslan Tsarni, som onklen hedder, skammer sig over sine to nevøer og det, de mistænkes for at stå bag:

»De er en skændsel for deres familie. Bombeanslaget er afskyeligt. Det er ikke lykkedes dem at skabe et liv, og derfor hader de alle andre,« siger han.

Mens Djokhar Tsarnajev stadig er på fri fod og af politiet betegnes som »særdeles farlig«, mistede hans 26-årige storebror Tamerlan Tsarnajev livet under et sammenstød med politiet natten til fredag.

Brødrene, der stammer fra Dagestan, mistænkes for at stå bag de to bomber, der mandag dræbte tre og sårede flere end 180 personer ved Boston Marathon.

»Vi er chokerede og føler med ofrene. Jeg havde aldrig forestillet mig, at mine brors børn kunne give sig af med noget sådant,« siger Ruslan Tsarni. Han er muslim, men siger, at bomberne intet har med religion at gøre.

»Nogen har radikaliseret de to, og det er ikke min bror. Han respekterer USA som et land, hvor alle får en chance,« siger Ruslan Tsarni.

I Rusland fordømmer Vladimir Putin bomberne i Boston. En talsmand for præsidenten siger, at Rusland fordømmer alle »terrorister« uanset nationalitet.

»De fortjener alle at blive fordømt,« siger talsmanden.