Opdateret: Rejefabrik i Glyngøre fyrer 30 og flytter til Aalborg

Der er dårligt nyt til de 65 ansatte på Royal Greenlands reje-fabrik i Glyngøre, hvor halvdelen nu mister deres arbejde.

Reje-fabrikken kører nemlig med underskud, og derfor vil Royal Greenland flytte produktionen af rejer i lage til fabrikken i Aalborg.

- Det betyder desværre, at vi kommer til at sige farvel til omkring halvdelen af medarbejderne i Glyngøre. Jeg vælger dog at se positivt på det, forstået på den måde, at vi beholder 30-35 arbejdspladser ved at flytte produktionen til Aalborg, siger produktionschef Lars Nielsen til dagens.dk.

Hvordan lukningen og flytningen skal foregå forhandler man nu med medarbejderne om, men oplægget er altså at halvdelen bliver tilbudt at flytte med til Aalborg.

Mens resten altså skal ud og finde et andet arbejde.

- Der er tale om både faglærte og ufaglærte medarbejdere, men de nærmere forhold forhandles nu på plads frem mod den 1. december, siger Lars Nielsen i dag til dagens.dk.

Med flytningen sættes Royal Greenlands store fabrik samtidig til salg, og dermed et stykke af Glyngøres glorværdige fiskerihistorie slut.

Lars Nielsen oplyser, at flytningen skal være afsluttet inden påske næste år.

 

Dagens Gossip